• 'Oog voor elkaar'
  • 'Samenwerken en samen beleven'
  • 'Onderzoekend en ondernemend'
  • 'Vertrouwen in eigen kracht'
  • 'Samen beleefd, zelf gedaan'
  • 'Vrijheid en verantwoordelijkheid'

'Oog voor elkaar'

'Samenwerken en samen beleven'

'Onderzoekend en ondernemend'

'Vertrouwen in eigen kracht'

'Samen beleefd, zelf gedaan'

'Vrijheid en verantwoordelijkheid'

Leesboek nodig?

Leesboek nodig?

Vanaf 14 mei gaan de openbare bibliotheken open en is het weer mogelijk met een lidmaatschap boeken, tijdschriften en dvd's te lenen.

De bibliotheken zijn voornamelijk in de middag open. De ochtend- en avondopenstelling zijn vervallen. Ook de openbare bibliotheken hebben een aangepast beleid.

Ze willen graag dat je alleen komt tenzij je een minderjarig kind begeleidt. Bij binnenkomst is het nemen van een mandje verplicht. Ook wordt er verzocht je zoveel als mogelijk te lopen volgens de aangegeven routes. 

Geleende materialen kunnen ingeleverd worden. Na het inleveren worden de boeken 72 uur in quarantaine geplaatst om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen. 

Vanaf 1 juni vervalt de thuisbieb en is het lenen van boeken, tijdschriften en dvd's van de bibliotheek slechts voor kinderen en volwassenen die een lidmaatschap hebben. Ook de afhaalservice is niet meer beschikbaar.

Op het moment is het heel eenvoudig om een gratis lidmaatschap voor je kind(eren) tot 18 jaar online aan te vragen op www.bmf.nl. Daarmee heb je toegang tot het lezen van e-books, het beluisteren van luisterboeken en nog veel meer. Klik hier voor het aanvraagformulier. 

In dit nieuwsbericht licht ik de mogelijkheden toe:

Online bibliotheek
Download de gratis e-book app van de bibliotheek en heb met je lidmaatschap toegang tot veel e-books voor volwassenen en kinderen.
Op deze zelfde site is er een luisterbieb app te downloaden waar je ruim 3.700 luisterboeken voor kinderen en volwassenen kunt vinden. Zelfs voor peuters en kleuters zijn er luisterboeken beschikbaar. Tijdelijk zijn er luisterboeken aan deze app toegevoegd waarvoor geen lidmaatschap nodig is.

Ook de thuisbieb, nog beschikbaar tot 1 juni aanstaande, geeft je de mogelijkheid om 100 e-books voor iedereen (lid of geen lid) te lezen. Download de app in de App Store en/of Google Play.

Wil je toch liever een papieren boek, dan is er een afhaalservice bij de bibliotheek waar je lid van bent. Meer informatie, klik hier.

Voor de peuters en kleuters (kinderen tussen 2-6 jaar) is er een digitale voorleestas beschikbaar. Met je kind samen lezen, samen praten en samen doen.

Yoleo biedt kinderen de mogelijkheid om gratis boeken te lezen en dit tegelijkertijd te horen. Hiervoor is een lidmaatschap van de bibliotheek nodig.

Schoolschrijver
De Schoolschrijver heeft een online verhalenserie over kinderen in quarantaine ontwikkeld. Het is een spannend verhaal in tien delen, elke dag geschreven én voorgelezen door een andere bekende kinderboekenschrijver. Er is nog veel meer leuks te vinden bij de Schoolschrijver.

Bereslim
De boeken van Bereslim zijn geanimeerde prentenboeken voor kinderen van 3 t/m 7 jaar waarin de verhalen tot leven worden gebracht met bewegende figuren, geluidseffecten, achtergrondmuziek en een mooie vertelstem.
- Gebruikersnaam: bereslim10094
- Wachtwoord: Bieb2020

Voorleeshoek
De voorleesboek biedt voorleesfilmpjes aan voor kinderen van 0-10 jaar, tijdelijk gratis beschikbaar. Een eenmalige registratie met je e-mailadres is noodzakelijk om gratis toegang te krijgen.

Jacques Vriens
Jacques Vriend is de schrijver van onder andere de Meester Jaap boeken. Hij leest op zijn YouTube-kanaal veel verhalen voor uit de Meester Jaap boeken.

Voorleesfilmpjes
Voor de allerjongsten tot 6 jaar zijn er naast de luisterboeken ook leuke voorlees- en boekenfilmpjes te bekijken.


 

<< terug naar overzicht
Bonifatiusschool     Melchior Clantstrjitte 18, 8551 NL Woudsend     t 0514 - 59 15 05     directie@bonifatiuswoudsend.nl