• 'Oog voor elkaar'
  • 'Samenwerken en samen beleven'
  • 'Onderzoekend en ondernemend'
  • 'Vertrouwen in eigen kracht'
  • 'Samen beleefd, zelf gedaan'
  • 'Vrijheid en verantwoordelijkheid'

'Oog voor elkaar'

'Samenwerken en samen beleven'

'Onderzoekend en ondernemend'

'Vertrouwen in eigen kracht'

'Samen beleefd, zelf gedaan'

'Vrijheid en verantwoordelijkheid'

YOLEO

YOLEO

Yoleo is een online leesomgeving die kinderen op een plezierige manier stimuleert om te gaan lezen. In de Yoleo-leesomgeving staat een boekenkast met daarin een grote collectie populaire jeugdboeken in hybride vorm, voor kinderen van 8-12 jaar.

Een hybride boek is een combinatie van de tekst en het audiobestand van een (digitaal) boek. De voorlezer leest voor en tegelijkertijd volg je met een ‘karaoke-balk’ waar hij in de tekst is. Op je eigen tempo. Zo lees je samen. Voor kinderen die moeite hebben met lezen is dat een uitkomst. Met Yoleo wordt lezen dus niet alleen leuker, maar zeker ook makkelijker.

Kinderen verdienen punten met het lezen van de hybride boeken. Deze punten kunnen ze inzetten om hun virtuele kamer te pimpen en om nog verder te komen bij het game-onderdeel. Yoleo bevordert leesactiviteiten.

Je hebt toegang tot Yoleo vanaf elke computer of tablet met internetverbinding. Thuis en op school. Zonder ingewikkelde installatiesoftware. Het platform van Yoleo is helemaal gratis. De boeken kun je lenen door je Yoleo-account te koppelen aan je bibliotheekpas. Daarna kun je tien boeken tegelijkertijd lenen gedurende drie weken. Na drie weken worden je boeken automatisch verwijderd van de boekenplank. Mocht het boek nog niet uitgelezen zijn, dan leen je het opnieuw en kun je verder lezen waar je gebleven was. Tussentijds kun je geleende boeken ook zelf inleveren.

​Je hebt dus wel een lidmaatschap bij de normale bibliotheek nodig wat gratis is voor kinderen tot 18 jaar. Dit kan aangevraagd worden bij Anouk in de schoolbibliotheek, elke maandagochtend van 09.00-11.00 uur.

Yoleo is ontwikkeld door de onderwijsspecialisten van Dedicon. Zij zijn experts in het toegankelijk maken van informatie voor kinderen met een leesbeperking.

 

Bonifatiusschool     Melchior Clantstrjitte 18, 8551 NL Woudsend     t 0514 - 59 15 05     directie@bonifatiuswoudsend.nl